Marttiinin veitset maailmalle 

Vuonna 1928 perustetun Marttiinin valmistamista veitsistä liki puolet menevät vientiin. Yritys työllistää 45 ihmistä Napapiirillä sijaitsevassa tehtaassaan.

Puolassa, Ruotsissa ja Venäjällä Marttiini on luottanut Fintran myynninedistämispalveluihin, ja yritys on lisäksi osallistunut Fintran järjestämään Lappi Grow Now -kansainvälistymishankkeeseen. Ruotsissa Marttiini on laajentanut työtään paikallisen jälleenmyyjän kanssa hyvin tuloksin. Myös myyntikanavia Puolassa ja Sveitsissä on kehitetty osana yhteistyötä. Osallistuminen Lappi Grow Now -ohjelmaan on lisännyt merkittävästi yrityksen kansainvälistymisosaamista ja on auttanut tuomaan entistä vahvempaa jalansijaa Venäjällä. Fintran Hong Kongissa toteuttama markkinatutkimus osoitti, että vaikka Kiinan markkinat avautuvat hiljakseltaan, on tällä hetkellä myymälän avaaminen suurkaupunkiin vielä liian riskialtista.

Vuosien varrella olemme osallistuneet lukuisiin Fintran järjestämiin, Lapin-alueen yrityksille tarkotettuihin kansainvälistymisohjelmiin. Hiljattain Fintra on auttanut meitä kehittämään myyntikanaviamme perinteisillä Euroopan-markkinoilla. Fintra on myös tutkinut mahdollisuutta avata uusi myymälä Hong Kongiin ja antanut meille arvokasta tietoa Kiinan markkinoista.

Päivi Ohvo, johtaja